Gratis bezorging
binnen 15km van Ravenstein
Fles niet goed?
Altijd garantie
Altijd veilig
betalen

 

Uw winkelmandje is leeg
Voor U geproefd: Selbach Oster Riesling Dry Fish uit de Moezel streek.

Voor U geproefd: Selbach Oster Riesling Dry Fish uit de Moezel-streek.

Terug naar postoverzicht

Lentekriebels

Een mooie zonnige lentedag. Tijdens mijn wandeling door ons stadje zie ik bij de gracht een jonge visser Sam, die zomaar een karper uit de gracht haalt. Hij legt mij uit dat het niet zomaar een karper is maar een spiegelkarper en waaraan ik dat kan zien. Maar goed dat zijn vader snel ter plaatse is met een flink schepnet, hij haalt nog meer attributen om de vis veilig binnen te halen. Petje af voor de jonge Sam, die de gevangen vis zo netjes behandelt. Hij spoelt de vis een beetje af en deze weegt maar liefst 11,2 kilo. Daarna maakt papa een foto en zij zetten samen zeer behoedzaam de vis terug in het water. Als aas heeft hij alleen een stukje stokbrood nodig, dat gebruik ik meestal ergens anders voor.Moezel

Thuis gekomen vertel ik over de visvangst van Sam bij de gracht en is het tijd voor een heerlijk glas wijn. Er liggen een paar flessen in de koelkast te wachten. De keuze is niet zo moeilijk. Met de vangst van die karper nog in mijn hoofd, kies ik vandaag een riesling.

En wel de Selbach Oster Riesling Dry Fish. (de wijn heet echt zo!) Deze heerlijke frisse, droge en toch fruitige witte wijn van de moezel geeft mij altijd een heerlijk lentegevoel. Even de ogen dicht en het lijkt of je in de lente aan de moezel op een terras zit te genieten. De spiegelkarper zwemt rustig verder. De Selbach Oster Riesling Dry Fish past perfect bij mijn kipsalade, en smaakt ook heerlijk bij andere lentesalades en visgerechten.

Prijs: € 10.05

Rapportcijfer: 8

Bekijk de wijn

 

 

Hanny Hamers-Heessen